W piątek, 20 października, od 9.00 najlepsi gorzowscy kucharze przygotują przysmaki z dyni. Okazją do tego będzie V Festiwal Dyni i Chryzantemy.
Dynia to jedno z najzdrowszych warzyw jesieni. Daje nieograniczone możliwości w kuchni, choć od wielu lat największą popularnością cieszy się przygotowywana z dyni zupa.
Czego potrzebujemy do jej przygotowania? Jak długo trwa jej gotowanie? Jakich kulinarnych sztuczek użyć w procesie przygotowania? O tym opowiedzą kucharze z Zespołu Szkół Gastronomicznych w piątek 20 października na ryneczku przy ul. Jerzego.
Uczniowie gorzowskiego Gastronomika będą gotować pod okiem nauczycieli – najlepszych kucharzy w Gorzowie. Gotowanie rozpocznie się około 9.00, a degustacja dwa kwadranse później. W menu będzie zupa z dyni i dyniowy bigos.
Okazją do wspólnego gotowania będzie V edycja Festiwalu Dyni i Chryzantemy, organizowanego przez Gorzowski Rynek Hurtowy Zespół Szkół Gastronomicznych i Miasto Gorzów.
Oprac. redakcja
Oni tu zostają
„Zostaję!” to hasło nowej kampanii promującej Gorzów, która ma zwrócić uwagę na zalety naszego miasta, dzięki którym jest ono doskonałym ...
<czytaj dalej>Pielgrzymki
Tegoroczna piesza pielgrzymka powołaniowa odbędzie się w sobotę w sobotę 27 kwietnia.
Wyjście pielgrzymki na trasę z Paradyża do Rokitna nastąpi ...
<czytaj dalej>200 lat dla pani Zofii
Nieczęsto zdarza się, aby tradycyjnie śpiewane „sto lat”, z racji chwili, modyfikowano w sekwencji życzeń na lat „dwieście”. Tak właśnie ...
<czytaj dalej>Prezydent w ministerstwie
Prezydent Gorzowa w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
- Z doświadczenia wiem, że najważniejsze są relacje bezpośrednie. Ustalenia, które zapadają wtedy ...
<czytaj dalej>