Jak smakuje gorzowska Wielkanoc? Ile mąki trzeba przygotować do upieczenia mazurka, a ile jajek ugotować do tradycyjnej świątecznej sałatki? O tym przekonacie się w najbliższy piątek, 22 marca na ryneczku przy ul. Jerzego.
Mistrz
Paweł Salamon z uczniami przygotuje trzy potrawy na wielkanocny stół. Poza tradycyjnym żurem, będą dwie niespodzianki.
Młodzi kucharze opowiedzą o najpopularniejszych przepisach na świąteczny stół oraz wielkanocnych tradycjach i zwyczajach kulinarnych. Degustacja zacznie się od 9.00.
Akcja Gorzowskiego Rynku Hurtowego i Zespołu Szkół Gastronomicznych to pielęgnowanie tradycji, zdrowych zwyczajów żywieniowych gorzowian oraz promocja lokalnych producentów. W tym roku współpraca odbywa się pod hasłem „Rynek króluje”.
Oprac. redakcja
Foto um.gorzow.pl
Oni tu zostają
„Zostaję!” to hasło nowej kampanii promującej Gorzów, która ma zwrócić uwagę na zalety naszego miasta, dzięki którym jest ono doskonałym ...
<czytaj dalej>Pielgrzymki
Tegoroczna piesza pielgrzymka powołaniowa odbędzie się w sobotę w sobotę 27 kwietnia.
Wyjście pielgrzymki na trasę z Paradyża do Rokitna nastąpi ...
<czytaj dalej>200 lat dla pani Zofii
Nieczęsto zdarza się, aby tradycyjnie śpiewane „sto lat”, z racji chwili, modyfikowano w sekwencji życzeń na lat „dwieście”. Tak właśnie ...
<czytaj dalej>Prezydent w ministerstwie
Prezydent Gorzowa w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
- Z doświadczenia wiem, że najważniejsze są relacje bezpośrednie. Ustalenia, które zapadają wtedy ...
<czytaj dalej>